Sacher

10. října 2018 v 6:37 | Luc6 |  Sladké recepty




korpus:
135 g másla
200 g cukru
6 vajec - z bílků sníh
1 lžička vanilkového aroma
130 g rozpuštěné hořké čokolády
185 g polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva

Máslo s cukrem utřeme, přimícháme žloutky, aroma,
čokoládu, kakao a mouku s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh.
Upečeme (cca 25 minut při 180°C) a necháme
vychladnout. Na noc uložíme do ledničky.
Překrojíme na dva díly. Spodní korpus namažeme
džemem, přiklopíme horní a natřeme vršek i strany.
Necháme zaschnout a polijeme čokoládou. Vychladíme
a podáváme se šlehačkou.

džem:
400 g meruňkového džemu se 3 lžícemi rumu přivedeme
k varu a vaříme 3 minuty. Propasírujeme a používáme
ještě teplý.


poleva:
170 g rozpuštěné hořké čokolády
170 g cukru
110 ml vody

Cukr s vodou přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut.
Přimícháme čokoládu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama