Řezy Mrož

30. října 2018 v 6:08 | Luc6 |  Sladké recepty




piškot
5 vajec - z bílků sníh
6 lžic cukru
6 lžic oleje
8 lžic polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Žloutky s cukrem vyšleháme, přimícháme olej,
mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Pečeme
12 - 15 minut při 180°C. Po vychladnutí natřeme
krémem, polijeme čokoládou a necháme alespoň
4 hodiny ztuhnout v ledničce.

krém:
25 dkg másla
27 dkg moučkového cukru
50 dkg tvarohu
verze z čerstvých jahod:
40 dkg rozmixovaných jahod
želatinový ztužovač za studena
verze z mražených jahod:
40 dkg rozmixovaných jahod
2 lžíce škrobu

Máslo s moučkovým cukrem utřeme, přimícháme
tvaroh a jahody.
- U čerstvých jahod do krému přidáme ztužovač
připravený podle návodu.
- Do mražených jahod přidáme škrob, uvaříme kaši
a necháme vychladnout.

poleva:
200 g hořké čokolády
2 lžíce másla
2 lžíce vody
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama