Red Velvet

9. října 2018 v 7:36 | Luc6



korpus:
135 g másla
360 g cukru
špetka soli
3 vejce
280 ml podmáslí
300 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
červené barvivo
2 lžičky octa
2 rovné lžičky jedlé sody

Máslo s cukrem a solí utřeme, přimícháme vejce, podmáslí, mouku s kakaem a barvivem
a nakonec ocet smíchaný s jedlou sodou. Nalijeme do formy (24 cm) a pečeme 15 minut
při 180°C, pak teplotu snížíme na 160°C a dopečeme (15 - 20 minut). Po vychladnutí
korpus vodorovně překrojíme a zarovnáme, těsto z odkrojků můžeme použít ke zdobení
dortu.
První plát natřeme třetiou až polovinou krému, přiklopíme druhý plát a zbylým krémem
potřeme vršek i boky dortu. Dort ozdobíme nebo pocákáme bílou čokoládou (100 g bílé
čokolády, 1 lžíce másla, 1 lžíce vody, 1 lžíce smetany, červené barvivo). Uložíme na několik hodin
do ledničky.

krém:
250 g mascarpone
80 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového aroma
600 ml 33% smetany

Mascarpone s cukrem utřeme, přimícháme aroma a vyšlehanou smetanu.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama