Bezé roláda pařížská

12. října 2018 v 13:36 | Luc6 |  Sladké recepty




těsto:
7 bílků
130 g cukru
90 g hladké mouky
50 g mletých ořechů

Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, vmícháme mouku
a ořechy. Pečeme na papíře cca 12 minut při 180°C.
Horkou roládu i s papírem srolujeme a necháme vychladnout.
Rozrolujeme, natřeme šlehačku a opět srolujeme. Pocákáme
čokoládou a necháme 3 hodiny tuhnout v ledničce.

náplň:
250 ml smetany
2 lžíce kakaa
3 lžíce cukru

Den předem svaříme a na noc dáme do ledničky.
Vyšleháme.

poleva:
40 g hořké čokolády
1 lžíce másla
1 lžíce smetany

Rozpustíme ve vodní lázni.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama