Bavorské vdolečky

25. října 2018 v 6:59 | Luc6 |  Sladké recepty




300 ml tepléhho mléka
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru

Uděláme kvásek a i se zbylými surovinami pak vypracujeme těsto.

25 dkg hladké mouky
25 dkg polohrubé mouky
2 celá vejce
1 lžíce rumu
1 dcl oleje
7 dkg cukru
1 vanilkový cukr

navrch: hrušková povidla, měkký tvaroh rozmíchaný s cukrem a smetanou, tvrdý tvaroh

Necháme kynout 1,5 hodiny. Vyválíme placku cca 1,5 cm silnou a
vykrajujeme kolečka o průměru cca 8 cm (vykrajuju podle plastového
tenkého hrnečku). Smažíme zprudka na oleji po obou stranách,
v průběhu musíme měnit olej. Hotové vdolky potřeme hruškovými povidly,
tvarohem a posypeme tvrdým, nastrouhaným tvarohem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama